V korejské kuchyni jsou uvedeny dvě věci; rýže a kimči. A když řeknu „rýže“, prostě žádná rýže nebude fungovat; musí to být korejská rýže. Veškerá rýže není stejná a bez správné rýže nemůžete ochutnat korejská jídla. Korejská rýže je lahodná krátká, kulatá rýže s jemnou sladkostí. Když je vařená v páře, je úžasně měkká, nadýchaná a vlhká a má větší chuť než jakákoli jiná rýže. Sladká korejská rýže, známá také jako sushi rýže, je rýží nejvíce konzumovanou Korejci. Možná mám předsudky, ale toto je pro mě jediná rýže. Jakmile to zkusíte, pochopíte.
Porce 2
SUROVINY:
240g Kimpo Korean sladká rýže
355ml Studená voda
NÁVOD K VAŘENÍ NA SPORÁK:
Může se to zdát jako hodně práce, ale takto si můžete vychutnat tu nejlepší chuť a můžete říci, že jste to udělali tradičním způsobem.
1. Opláchněte rýži 3-4krát.
Tak vznikne načechraná rýže.
2. Spojte rýži a vodu.
Ujistěte se, že hrnec je dostatečně velký, protože rýže se roztáhne 3 až 4krát v nevařeném objemu.
3. Namočte rýži na 30 minut.
To zvyšuje chuť a strukturu rýže.
Nenamáčejte jej příliš dlouho, jinak ztratí nutriční hodnotu a rozpadne se.
4. Vařte rýži odkrytou na vysokém ohni po dobu 7-10 minut.
5. Teplo snižte na střední, rýži jednou promíchejte a přikryjte víkem.
6. Nechejte rýži vařit 7-8 minut.
7. Vypněte zdroj tepla a nechejte ho na páře hořet dalších 15–20 minut. Během této doby neotvírejte víko.
8. Odkryjte a lehce načechrajte rýži otočením shora dolů a ze strany na stranu.
Tím se odpaří veškerá další vlhkost a rýže bude nadýchaná.
9. Vaše rýže je připravena k podávání .
*POZNÁMKA:
Pokud připravujete rýži na sporáku, můžete ji celý den zahřát zabalením do ručníku, položením na postel a přikrytím polštáři. Nenechte nikoho skákat na postel, nebo ho čeká horké překvapení!
NAVOD PRO RÝŽOVÝ VARIČ:
Okayyyy. To je snadné, protože veškerou práci provádí vařič rýže. Jednou z výhod je, že ho udrží v teple po celý den.
1. Opláchněte rýži 3-4krát.
Tak vznikne načechraná rýže.
2. Spojte rýži a vodu.
3. Namočte rýži na 30 minut.
To zvyšuje chuť a strukturu rýže.
Nenamáčejte jej příliš dlouho, jinak ztratí svou nutriční hodnotu a rýže se odlomí.
4. Zapněte vařič rýže a počkejte, až bude hotový.
5. Připraveno k servírování.
* Výhodou rýžovaru je, že ho udrží v teple tak dlouho, jak chcete.
*POZNÁMKA:
Moje matka měřila vodu pomocí metody „ukazováčku“. To je místo, kde přidáte dostatek vody tam, kde voda přichází až k prvnímu kloubu ukazováčku. Když jsem se jí zeptal na skutečnost, že ne všechny ruce lidí mají stejnou velikost, odpověděla cvaknutím jazyka: „Aigoo !, Proč se ptáš příliš mnoho otázek ?! Proč děláš problémy!“ LOL. To byl konec „doby pro otázky a odpovědi“! Je zajímavé, že tato metoda opravdu funguje.
Vychutnejte si, a jak říkáme, před jídlem: 잘 먹겠습니다 (jal meokgetseumnida), což zhruba znamená: „Jezte dobře.“
KimchiLove♥️ ...from our kitchen to yours. www.kimchilove.cz
Comments