Recepty

 
 
... lahůdkové exotické recepty už brzo pro Vás!
 
Připravujeme osvědčené recepty, které Vám ukážou nové kulinářské horizonty.
Pokud budete chtět být upozorněni na jejich publikaci, napište nám Vaše jméno
a email či telefon a my Vás budeme informovat.
 
Neznepokojujte se, nedáme nikomu Vaše info, protože ani my nemáme rádi spam.
Připravte se na na opravdu delikátní kuchařské vychytávky.
 
Jak moje mamča říká, "pustˇse do toho kimči"!
 
 
 
 
 

...recipes will be here soon!

We are working to bring you some delicious recipes. 

If you want to know when they uploaded, leave your name and email or phone number and we'll let you know.

Don't worry, we hate spam and love our privacy (we won't give away your info).

Get ready for delicious and simple recipes.

As my mom says, "eat your kimchi!"

 

Kimchi Pancakes (Kimchijeon) Český

Kimchi Pancakes (Kimchijeon) Český

Screenshot 2019-09-09 at 09.46.03 

Perfektní předkrm nebo jídlo samo o sobě, kimchijeon je vynikající a návykové!

SLOŽKY:

  • 1 šálek tenkých krájených kimchi plně fermentovaných
  • 2 hrubě nasekané jarní cibulky
  • 1/4 středně cibule, nakrájené na tenké plátky
  • 1 šálková mouka nebo předem připravená korejská palačinka
  • 1/4 šálku sladké rýžové mouky nebo rýžového prášku (nebo použijte více palačinkové směsi nebo mouky)
  • 1 polévková lžíce gochujang korejské chilli papričky
  • 1/4 šálku šťávy z kimchi
  • 1 lehce zbité vejce
  • 1 šálek ledové studené vody spotřebuje více vody, pokud není k dispozici šťáva z kimchi
  • Rostlinný nebo řepkový olej pro smažení pánve

 

DIPPINGOVÁ SAUCE:

  • 1 polévková lžíce sojové omáčky
  • 1 čajová lžička octa
  • 1 polévková lžíce vody
  • 1/2 lžičky cukru
  • špetka černého pepře
  • štipka červeného pepře vloček gochugaru

 

INSTRUKCE:

  1. Připravte kimchi, cibule a cibuli před tím, než připravíte těsto.
  2. Ve velké misce smíchejte mouku (nebo směs palačinek) s dalšími 5 přísadami. Nepřemíchávejte. Vmíchejte kimchi, jarní cibule a cibule.
  3. Smíchejte všechny ingredience omáčky v malé misce a odložte stranou.
  4. Zahřejte jednu polévkovou lžíci oleje v nepřilnavé pánvi na střední teplotu. Naběračku naložte do pánve a rovnoměrně rozložte na tenký kulatý tvar. Vařte, dokud okraje nezmění na zlatohnědou, asi 3 minuty. Pokud palačinka zhnědne příliš rychle, snižte teplotu na středně nízkou úroveň. Otočte jej, přidejte další olej a stáhněte ho špachtlí dolů. Vařte, dokud druhá strana není světle zlatá, asi 3 minuty.
  5. Opakujte postup, dokud nezmizí zbývající těsto. Podávejte horké s omáčkou.

 

*POZNÁMKA:

Jeon je Hangul pro palačinky, takže kimchijeon je kimchi palačinka.

Je to skvělý způsob, jak používat své kimchi, pokud je kyselejší, než se vám líbí. Když to vaříte, bude to mít sladkost.

Kimchijeon je také stejně chutný, když je zima. Ať tak či onak, je to návykové!

Můžete přidat nakrájenou chobotnici, hovězí maso nebo kuře pro větší chuť.

 

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.