top of page
Vyhledat

SMAŽENÁ RÝŽE S KIMČI (김치 볶음밥)

Jedná se o rychlý a snadný způsob, jak servírovat jídlo. Kimči a rýže se restují spolu s uzenou slaninou a kořeněnou šťávou kimchi a přelijí se vejcem. Jednoduché, rychlé a chutné!


SUROVINY:

KIMČI ZÁKLADNA:

  • 1 šálek kimči (*viz poznámka), nakrájený na kousky velikosti miniatury

  • 150 g slaniny nebo klobásy nakrájené na miniatury

  • 1 balení hub, kořen odstraněn, opláchnut a vyčerpán (volitelně)

  • 3 šálky dušené Kimpo rýže - pokud je čerstvě uvařená, nechte ji po dobu 5 až 10 minut při pokojové teplotě vychladnout před vařením

  • 1/2 lžičky mletého česneku

  • 1/4 šálku šťávy kimči - šťávu získáte ze spodní části kimchi nádoby. Stisknutím kimchi můžete uvolnit více šťávy.

  • 1/2 lžíce sezamového oleje

  • 1 polévková lžíce oleje na vaření

  • 2 velká vejce vařená slunnou stranou nahoru

  • 1 polévková lžíce opečených sezamových semen na ozdobu

  • 1/2 stonku zelené cibule na ozdobu, tenké plátky (volitelně)

  • 1/2 šálku kořeněných vloček z mořských řas (volitelně)


NÁVOD:

  1. Předehřejte pánev na středně vysokou teplotu. Po zahřátí přidejte malé množství kuchyňského oleje a dobře ho rozetřete špachtlí.

  2. Přidejte česnek a rychle ho míchejte asi 10 sekund. Poté přidejte slaninu a dobře ji míchejte, dokud není polovina uvařená.

  3. Přidejte kimči a míchejte asi 2 minuty.

  4. Přidejte houby a dobře je promíchejte. Snižte teplotu na středně nízkou teplotu.

  5. Přidejte rýži a šťávu kimchi. Smíchejte je důkladně.

  6. Přidejte sezamový olej a dobře promíchejte.

  7. Sejměte z tepla a položte na talíře.

  8. Vařte vejce slunnou stranou a položte je na rýži.

  9. Ozdobte sezamovými semínky a zelenou cibulkou.

*POZNÁMKA:

  • To je ideální pro staré kimči, protože v ideálním případě by kimchi mělo být trochu kyselé. Pokud ne, přidejte 1/2 lžičky rýžového octa do šťávy kimči, aby zkysla.

  • Aby byl pikantnější, použijte 2 1/2 lžíce kimči šťávy a 1 lžíci gochujang namísto 1/4 šálku kimčii šťávy.

  • Do směsi můžete přidat nějaké kořeněné vločky z mořských řas, krevety nebo zeleninu. Někdy moje máma přidala na rýži také plátek sýra!

Vychutnejte si, a jak říkáme, před jídlem:

잘 먹겠습니다 (jal meokgetseumnida), což zhruba znamená: „Jezte dobře.“


KimchiLove♥️ ...from our kitchen to yours. www.kimchilove.cz


311 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page